Ételecetek
Tartósításhoz és befőzéshez a legmegfelelőbbek.
Koncentrációjuknak köszönhetően tartósítják az élelmiszereket, és nem engedik, hogy a lében veszélyes mikroorganizmusok szaporodjanak el.

BURG 10% erjesztett ételecet

BURG 20% erjesztett ételecet
Jellemzők
Felhasználás
BURG 10% erjesztett ételecet
- A palack tartalma 1 l
- Ecetsav koncentráció 10%
- Természetes biológiai erjesztés útján készült
BURG 20% erjesztett ételecet
- A palack tartalma 1 l
- Ecetsav koncentráció 20%
- Természetes biológiai erjesztés útján készült
– A BURG ételecet finom ízű, és a legjobb alapot adja uborka, gomba, paprika, cékla, káposzta, savanyú hal levéhez, vagy akár a húskülönlegességekhez is.
BURG ételecet erősebb koncentrációval, szintén befőzéshez és tartósításhoz alkalmas.
Gyümölcsecetek
A ecet fontos szerepet játszik a konyhában salátaöntetek, mártások és pácok készítésekor éppúgy, mint húslevek szósszá történő felengedésekor. Egy csepp gyümölcsecet számos, elsősorban paradicsomos alapú mártás ízére lehet hatással. Egy kevéssel is kiemelheti a friss gyümölcssaláták ízét, ahogyan húsokat, sülteket és párolt ételeket is remekül ízesíthet vele. Az ecet egyszerűen kiváló ízesítő, miközben a végeredményül kapott ételre való jelentős hatását sok esetben figyelmen kívül hagyják. A gyümölcsecetek ideális választást jelentenek ízesítéshez.

BURG erjesztett almaecet

Fehérborból készült BURG erjesztett borecet

Vörösborból készült BURG erjesztett borecet
Jellemzők
Felhasználás
BURG erjesztett almaecet
- Palack tartalma 1l vagy 0,5 l
- Ecetsav koncentráció 5%
- Természetes biológiai erjesztés útján készült
Fehérborból készült BURG erjesztett borecet
- Palack tartalma 1l
- Ecetsav koncentráció 6%
- A borecetek természetes biológiai erjesztéssel készülnek, mely során a borban lévő alkohol ecetsavvá alakul. Az így előállított ecetben a borban az erjesztés előtt meglévő összes kedvező hatású összetevő megtalálható.
Vörösborból készült BURG erjesztett borecet
- Palack tartalma 1l
- Ecetsav koncentráció 6%
- Salátákra és zöldségételekhez, amelyekből utánozhatatlan, erős és fűszeres ízt varázsol elő. A salátaöntetekhez adjon még egy kevés sajtot – a legjobb választás ementáli, gouda vagy maasdam. Különféle, káposztával készült saláták öntetébe is kiváló. Legyen az fehér vagy vörös, friss vagy konzerv káposzta.
- Húspácba adagolva rendkívül puhává és omlóssá teszi a húst. Elsősorban sertéshúshoz illik.
- Almaecettel rendkívül egyszerűen készíthet önteteket. Használja együtt minőségi, lehetőség szerint hidegen sajtolt olíva-, repce- vagy napraforgóolajjal. Ízesítse fűszernövényekkel, sóval, borssal. Az almaecettel készült öntetekbe a mustár, kapor, fokhagyma és méz minden fajtája illik.
- Az almaecet bizonyos típusú élelmiszerek tartósításához is megfelelő. Izgalmas választás például a tartósított főtt tojás, vagy az egyre népszerűbb savanyított zöldségfélék valamelyike.
- Mindkét borecetnek jellegzetes íze van, és kiválóan illenek, elsősorban hidegkonyhához. Szinte semmilyen saláta nem képzelhető el nélkülük, használja olajjal kombinálva öntetekbe. Az ecet az olajjal habverővel kikeverve opálos, enyhén sűrű öntetet kap, amelyet sóval, borssal, esetleg fokhagymával vagy fűszernövényekkel ízesíthet, az adott recept szerint.
- A fehérborból erjesztett borecet ideális salátákba, mártásokba, öntetekbe és pácokba. Tökéletes kiegészítője a mediterrán konyhának, gyümölcsöknek és zöldségeknek.
- Mindkét ecetfajta jól illik különféle csatniba és lekvárba. Használhatja hús tartósításához, mártások és levesek ízesítéséhez, vinaigrette salátalevek elkészítésére, házi majonéz készítésére.
Az erjesztett vörösborecet sokoldalú konyhai felhasználásra alkalmas, salátákra, mártásokba, öntetekbe és pácokba egyaránt kiválóan illik…
Kapcsolat
Csehországi értékesítési részleg
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Csehország
Tel: +420 518 384037
Fax: +420 518 385144
E-mail: obchod@burggroup.eu