Ételecetek

A legjobb választás tartósításhoz és befőzéshez.
Eceteink a magas koncentrációjuknak köszönhetően tartósítják az élelmiszereket és megakadályozzák a kártékony mikroogranizmusok elszaporodását.

BURG 10%
erjesztett ételecet
  • A palack tartalma 1 l
  • Ecetsav koncentráció 10%
  • Természetes biológiai erjesztés útján készült
BURG 20%
erjesztett ételecet
  • A palack tartalma 1 l
  • Ecetsav koncentráció 20%
  • Természetes biológiai erjesztés útján készült
A BURG ételecet remek ízének köszönhetően nagyszerű választás uborka, gomba, paprika, cékla vagy káposzta levének elkészítéséhez, de akár savanyú hal vagy húskülönlegesség elkészítéséhez is kiváló. Az erősebb koncentrációjú BURG ecet szintén remek befőzéshez és tartósításhoz is.

Gyümölcsecetek

Az ecet fontos szerepet játszik a konyhában salátaöntetek, mártások, pácok, vagy akár levesek elkészítése során. Csupán egy csepp gyümölcsecet is elég, hogy számos étel ízét csodásabbá varázsolja. Egy kevéssel is kiemelheti a friss gyümölcssaláták ízét, ahogyan húsokat, sülteket és párolt ételeket is remekül ízesíthet vele.

Az ecet egyszerűen egy kiváló ízesítő, aminek az étel ízére való jelentős hatását sokan figyelmen kívül hagyják. A gyümölcseceteink ideálisak különféle ételek ízesítésére.

BURG
erjesztett almaecet
  • Palack tartalma 1l vagy 0,5 l
  • Ecetsav koncentráció 5%
  • Természetes biológiai erjesztés útján készült
Fehérborból készült BURG erjesztett borecet
  • Palack tartalma 1l
  • Ecetsav koncentráció 6%
  • A borecetek természetes biológiai erjesztéssel készülnek, mely során a borban lévő alkohol ecetsavvá alakul. Az így előállított ecetben a borban az erjesztés előtt meglévő összes kedvező hatású összetevő megtalálható.
Vörösborból készült BURG erjesztett borecet
  • Palack tartalma 1l
  • Ecetsav koncentráció 6%
  • Salátákhoz és zöldségételekhez, amelyekből utánozhatatlan, erős és fűszeres ízt varázsol elő. A salátaöntethez adjon még egy kevés sajtot – a legjobb választás ementáli, gouda vagy maasdam. Különféle káposztával készült saláták öntetéhez is kiváló, legyen az fehér vagy vörös, friss vagy konzerv káposzta.
  • Húspáchoz adva rendkívül puhává és omlóssá teszi a húst. Elsősorban sertéshúshoz ajánljuk.
  • Almaecetünkkel rendkívül egyszerűen készíthet önteteket. Használja együtt minőségi, lehetőség szerint hidegen sajtolt olíva, repce vagy napraforgóolajjal. Ízesítse az így készült önteteket akár fűszernövényekkel, sóval és borssal. Az almaecettel készült öntetekhez kimondottan ajánljuk a mustár, kapor, fokhagyma és méz minden variációját.
  • Ezen túl, az almaecet bizonyos típusú élelmiszerek tartósítására is alkalmas. Különleges választás például a tartósított főtt tojás, vagy az egyre népszerűbb savanyított zöldségfélék bármelyikéhez.
  • Mindkét borecetünknek jellegzetes íze van, és kiválóan illenek hideg ételekhez. Szinte semmilyen saláta nem képzelhető el nélkülük, ezért bátran használja olajjal kombinálva különféle öntetekhez. Amint az ecetet és az olajat habverővel kikeveri, egy opálos, enyhén sűrű öntetet kap, amelyet sóval, borssal, fokhagymával vagy bármilyen fűszernövénnyel ízesíthet kedve szerint.
  • A fehérborból erjesztett borecet ideális salátákhoz, mártásokhoz, öntetekhez és pácokhoz. Tökéletes kiegészítője a mediterrán konyhának, emellett különféle gyümölcsöknek és zöldségeknek is.
  • Mindkét ecetfajta jól illik többféle csatniba és lekvárba. Ezen túl használhatja hús tartósításához, mártások és levesek ízesítéséhez, vinaigrette salátalevek elkészítésére, sőt még akár házi majonéz készítésére is.
  • Természetesen a BURG erjesztett vörösborecet szintén sokoldalú konyhai felhasználásra alkalmas, salátákra, mártásokba, öntetekbe és pácokba egyaránt kiválóan illik…

Ha bármilyen kérdése van, töltse ki ezt az űrlapot.